Fra grus til oase

Denne eiendommen er et typisk eksempel på hvordan nye boligtomter ser ut nå til dags. Det er lett å bli rådvill og ikke helt vite hvor man skal begynne.

Da er det lurt å investere i en hagedesigner som vil hjelpe deg med å se fremtidige mulige behov, ønsker og løsninger.

Slik ser hageområde ut i dag.

Eierne av eiendommen er i begynnelsen av 20 årene. De har bygget huset selv med god hjelp av faren som er tømrer og broren som er eletriker.

Deres ønske var å få en stilren, eksklusivt og lettstelt hage med terrasse med litt særpreg.

Her er første utkast til kunden.

En pergola med søyler som matcher husets inngangsparti. Den er festet til taket og fjellet i bakgrunnen. Jazzuzien er felt ned i terrassen med åpning bak slik at man lett kan komme til ved vedlikehold. Ved siden av er det en ute dusj med LED stripe rundt kanten.


Når man planlegger en hage er det veldig viktig å tenke på hvor vannet skal renne. 1-2 grader helling fra huset er bra. På østlandet har det blitt restriksjoner på hvor stor del av tomten du kan dekke med harde materialer. Det har blitt mer fokus på overvanns disponering og egnete steinprodukter som begrenser eventuelle skader. Riktig lag med drenering er også veldig viktig.

Små markeringslys rundt terrassen med en meters mellomrom er lurt å ha for lettere se kanter og trapper i høstmørket. Under trappene og under benken ved ildstedet kan det også legges LED striper. Her kan man velge hvitt, gult eller RGB lys som man kan justere fargen på.

Dette ildstedet blir gravd ned en meter. Det er flere grunner for dette valget. Eiendommen ligger mot havet så vind kan være en utfordring, men her vil man bli skjermet for vinden.

Jazzusien kan felles helt ned i terrassen, men denne typen er litt annerledes utformet. Langs fjellveggen er det lagt inn to wall washere. Det er LED lys som vasker veggen og gir ett spennende spill og liv i fjellet. Det er veldig viktig å tenke på trekke strømledninger før du anlegger en hage. Vi i Urø Consulting A/S har en lys avdeling og arbeider tett med flere av landets beste lysdesigner.

Kunder som bestiller hagedesign får også ekstra rabatt på utebelysning.

Det er veldig lett å se seg blind på ideer i egen hage selv om man er kreativ. Det er ikke alle som trenger tegninger så derfor tilbyr vi også 2-3 timers befaring og ide myldring til en rimelig pris.

Vennlig hilsen

Elisabeth H Urø

Elisabeth@hagestyling.no

Tlf: 91815995

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s