Hagedesign også for resturantbransjen

En hagedesigner kan også brukes til å tegne og innrede restauranter.

Jeg har vært så heldig å fått lov til å tegne og style bakhagen til en italiensk restaurant. Det finnes mange interiørdesignere å velge mellom for innvendig oppgradering. Det er derimot ikke så mange som gjør tilsvarende oppdrag for utemiljøet.

Skjermbilde 2019-05-10 10.51.15

Restauranten har nylig fått kjøpt nabohuset for å utvide med en ost og vinbar.

Formålet er å kunne tilby gjestene som ønsker ett lettere måltid, eller bare ett glass vin mens de venter på bordet sitt.

Det er flere restauranter på lik linje som denne utvider med dette formålet.

Inngangen til baren er en bygning til venstre på tegningen. Hovedfokuset for meg var å koble bygningene sammen. Samt lage en fin inngang mot den opprinnelige restauranten via hagen.

Italiensk restaurant 1
Baksiden av huset

Jeg designet sofagrupper på hver side med kunst på begge veggene. Lysdesign er også en viktig faktor som er brukt her. Den nye ideen blir holdt hemmelig inntil det blir realisert.

Pergolaen går gjennom hele kortsiden av uterestauranten. Italiensk resturang 2

Her har jeg designet drueplanter som klatrere over pergolaen. Det tar noen år før plantene etablerer seg og dekker slik som er ønskelig. I mellomtiden ble det anbefalt å plante Klematis. De klatrer fort og har en fantastisk prydverdi når de er i blomst.

For ikke å få så mye innsyn og en rolig atmosfære falt valget på espalje av plommer og epler. Under beplantningen ble det foreslått å plante røde Pelargonium. Dette er en typisk plante som er mye å se nedover i kontinentet.Skjermbilde 2019-05-09 16.21.25

Benker på hver side av den store blomsterkassen med et stort oliventre og lavendel som bunndekkende planter. Plantekassen er også beregnet som en stå bar hvor man kan sette fra seg glasset.

Min erfaring med restaurantbransjen er at det ikke er det alltid er noen som liker å sitte på høye barkrakker eller stå inntil en ståbar. Italiensk resturant 3

Når jeg planlegger et uterom er jeg alltid på jakt etter det lille ekstra som skaper et spesielt utrykk. Legg merke til bildene på veggene. I dette tilfelle er bildene laget av brukte vinkorker.

Italiensk resturant 5

Trenger du hjelp til å style eller designe din hage, bakgård eller takterasse? Eller kjenner du noen som har en restaurant som burde oppgraderes?

Ta gjerne kontakt så hjelper vi deg med design av uterommet. Vi  kan formidle gode løsninger og produkter via vår lysavdeling.

Mail elisabeth@hagestyling.no  eller tlf:91813995

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s